Trh s nemovitostmi v Los Angeles se mění: chybějící rovnováha

Velmi dobře víme, že na trhu obecně je nutné uspokojit poptávku a nabídku dokonale, aby byla zaručena spravedlivá výměna mezi stranami a aby byly využity určité výhody. Aby se to stalo, je zásadní, aby existoval poměr mezi odhalenými zájmy. Ne vždy však existuje tato dokonalá rovnováha. Tato anomální situace, spojená s nadměrným vysídlením směrem ke kupujícím, se v Kalifornii zjevuje právě v jednom z nejvýznamnějších měst Spojených států, a to jak pro slávu, tak pro jedinečnost: Los Angeles.
Typické ceny domů byly v uplynulém roce zhruba osmkrát vyšší než průměrné příjmy, což by z dlouhodobého hlediska omezovalo celý trh s nemovitostmi.

 V důsledku tohoto zvýšení však byl vedlejší účinek dvojí: přítomnost na trhu s cihly „široké škály vlastností a zároveň náhlého snížení cen, aby se zabránilo hromadění neprodaných vlastností.
Počet domů nabízených k prodeji v Los Angeles byl 21 500, o 30% více než v poslední polovině roku 2018. Nepřekonatelná čísla, která však velmi povzbudí nové investory, kteří si přejí vhodnou nemovitost v jednom z nejznámějších měst na světě, využijí této patové situace k uzavření velkého množství. Na druhé straně se však tyto výhody proměňují v značnou škodu pro prodejce, kteří jsou nuceni snížit kupní hodnotu nemovitostí, aby získali smlouvu o prodeji.

 Zdá se tedy, že efekt „doprovodu“ je obzvláště obáván na straně nabídky a zároveň klíčem Volta k křivce poptávky.
Jediná pozitivní poznámka pro obě strany? Úrokové sazby z hypoték klesly a stabilizovaly se na rozhodně nižší úrovni než v roce 2018. Zvláště dramatický rok ve skutečnosti skončil s pouze 5 000 domy prodanými v prosinci a 20% poklesem oproti roku 2017. Že to bylo tak děsivé demoralizovat majitele?
Podle ekonomů, problém, který způsobil nejistotu na trhu s nemovitostmi obecně, byl strach ze strany investorů o zadávání zakázek problémy, jakmile koupili nemovitost.

Obavy z toho, že zažijeme fázi patové situace, a ještě horší recese, podpořily iniciativu vlastníků nemovitostí, aby se snížily ceny (dokonce i jednoznačně devalvace hodnoty samotné nemovitosti), aby bylo možné zefektivnit na trhu a zároveň se zbavit majetku, který by časem ztratil hodnotu a samozřejmě zájem o stranu poptávky.
Doufáme, že tato situace je stále nehybná, neboť tržní rovnováha, i když je obtížné ji získat, je stále žádoucí na základě spravedlivého a zvládnutelného trhu ve střednědobém až dlouhodobém horizontu.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB