Realita a politická nejistota: to je to, co se děje v Evropě

Každý rok je několik zpráv o evropském trhu s nemovitostmi. Podle posledních poznatků se však zdá, že toto období není pro Evropu zvlášť prosperující a že vlna nejistoty a nejistoty mezi investory vzrůstala.
Ačkoli některé země jako Itálie jsou schopny udržet poměrně vysoké prodejní trendy, obecně politická klíma a mezinárodní vztahy mezi různými zeměmi se zdají být slabými body, které s časem přinesly různé napětí ekonomiku.
Ale jaké byly hlavní příčiny této blokády?

Spolu s obecnou politickou nestabilitou je zvýšení úrokových sazeb také rozhodujícím faktorem pro investory v procesu výběru jak místa, tak i typu nemovitosti. Rozsáhlý pesimismus se projevil zejména v zemích, kde je momentálně málo povzbuzující geopolitické klima.
Mezi téměř nekonečným seznamem nepochybně identifikujeme Anglii, které jako oběť společnosti Brexit vidělo, že každý zisk ztratil, zejména v angličtině.
Dalším prvkem, který přinesl problémy v tomto odvětví, je přítomnost obrovského zahraničního kapitálu, zejména v Asii, který značně omezil volbu dostupnou na trhu různých vlastností. Mezi národy, které se od této kritické oblasti zdají být cizí, identifikujeme první místo Portugalsko, ovládané Lisabonem, které získalo srdce investorů díky politické stabilitě, kterou požívá, a vynikající kvalitě života.

 Následovaly města Berlín, Dublin, Frankfurt a Madrid, které se na ochranu před tímto rozmachem všeobecné nedůvěry v evropských cihlářů uplatňovaly strategie zaměřené na zvyšování cen nemovitostí, a to zejména na trhu s luxusními rezidenčními domy (+ 6%).
Růst, který čeká na Evropu, se zdá být mnohem slabší než v loňském roce, korunován rozkvětem trhu s nemovitostmi a především neustálými změnami. Čas prodeje se také zvyšuje ve srovnání s předchozími roky. Dům zůstává na trhu více než 140 dní ve velkých městech, zatímco 160 dní je číslo, které charakterizuje menší obce.
Obecně platí, že když zkoumáme proměnné, které ovlivňují faktory charakterizující trh s nemovitostmi, určitě nemůžeme zanedbávat konkrétní prvky. Mezi nimi je třeba zmínit úroveň modernizace budov.

V posledních letech bylo mnoho budov upraveno a renovováno. Zejména se mění potřeby investorů a v současné době se rozhodují pro menší, ale inteligentní a zelené domy. Ale tyto výsady, jakož i zvýšení nákladů spojené s nákupem samotných budov, vyžadují čas, aby byly použity.
 A pokud se zdá, že východní tygr nezastaví svůj náskok inovacím, v tomto případě nelze říci totéž o evropském kontinentu, rozhodně starší a ponořené do historie a historického kulturního dědictví, které má být chráněno. Dá se očekávat, že historie, kultura a potřeba chránit tradici nejsou příliš těžké břemeno, aby Evropa neumožnila pokrok na trhu s nemovitostmi.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB