Pohlaví a nemovitosti: ženy kupují více

Vědecké studie ukázaly, že muži a ženy mají odlišný přístup na trh (všeho druhu). Tento rozdíl v chování je zjevně výsledkem různých potřeb, které bývají spojeny s genderovým faktorem. Věděli jste však, že se toto rozlišení projeví i v oblasti nemovitostí?

Zejména podle posledních analýz trhu by se zdálo, že ženy mají tendenci utrácet více za kupní smlouvu a prodávat za nižší cenu než muži.
Zkusme se však dostat do podstaty tohoto případu a podrobně analyzovat situaci.

Předpokládáme, že když si muži a ženy vyberou nemovitost, do které investují, obvykle hledají různá privilegia. Studie byla provedena ve Spojených státech, kde je trh s nemovitostmi již svou povahou značně různorodý.
Na vzorku devíti milionů prodejů, ke kterému došlo v letech 1991 až 2017, bylo zjištěno, že svobodné ženy platí ve stejné situaci o 3% více než muži a podobně prodávají nemovitost o 2% méně.

Z peněžního hlediska, vzhledem k tomu, že Američané pohybují majetkem asi 12krát, v průběhu jejich existence může být nevýhoda skutečně významná. Ve skutečnosti hovoříme o roční ztrátě přibližně 1 700 USD v bohatství bydlení. Ale proč se to děje?

Zdá se nezbytné zdůraznit, že příčiny nespadají do nedostatku schopností ženského pohlaví při přístupu k nemovitostem. Je to prostě rozdíl v prioritách. Ve skutečnosti ženy raději utratí více, než aby vedly dlouhé vyjednávání a uzavíraly smlouvy v době nákupu i během prodeje. Důvod, proč se sníží pohodlí. Jakýsi vyšší výdaj, který je rozprostřen po rychlejším zotavení Diskriminace vůči fázím omezeným na dynamiku nákupu také charakterizuje mužský cíl.

Zejména identifikujeme tento postoj k urychlení načasování na luxusním trhu. V tomto případě ve skutečnosti potřeba vyhrát požadovanou vlastnost včas překračuje koncept pohodlí.

Jste svědky skutečného obratu? Pokud se domníváte, že trh s nemovitostmi obecně prochází příznivým okamžikem (pokud jde o investory), není divu, jak se tito investoři chtějí spěchat, než ztratí nejlepší příležitost investovat.

Jak se tedy bude světový realitní trh vyvíjet, pokud jde o nákupní preference? Rozhodnete se rychle získat nebo prodat nemovitost, nebo budete raději delší dobu, ale za přijatelnější ceny? Během čekání na další informace vás zveme, abyste zůstali informováni na našem portálu Realigro, abyste měli obecný přehled o mezinárodním realitním trhu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB