Koronaviry a nemovitosti: nejvíce zasažené segmenty

Již jsme se několikrát zabývali diskurzem spojeným s procesem příčiny a následku mezi Coronavirem a krizí v oblasti nemovitostí. Poté, co obecně nastíníme, jaké jsou podmínky na světovém trhu s nemovitostmi a jaké jsou možné způsoby obnovy sektoru, dnes provedeme analýzu nemovitostí na segmentovanou logiku. Co znamená segment? Odkazuje se na jednotlivé části trhu, které se vyznačují homogenitou.
V našem případě jsou tedy segmenty jednoduše všechny možné varianty nemovitostí. Které segmenty, a tedy i odvětví, jsou nejvíce ovlivněny? Pojďme to zjistit společně v několika dalších řádcích našeho mini průvodce!

Za prvé, hlavní riziko, které ovlivňuje celý světový realitní systém, není skutečné, ale vnímané. Znamená to tedy, že trend trhu s nemovitostmi nemění ani tak nouzová situace, ale jeho vnímání, a tím i následná nejistota investice. Krize je tedy jakýmsi katalyzátorem pro nej stresující situace. Na druhé straně investoři stále váhají s budoucností, která vypadá nejistě.

Vycházejme z tohoto předpokladu, pojďme podrobně analyzovat, co se stane s různými segmenty nemovitostí.

Pokud jde o sektor pronájmu, předpokládá se skutečné zrychlení. Pravděpodobnost, že k tomu dojde, je velmi vysoká. Důvodem je, že leasing byl vždy rozhodně flexibilnější a méně náročný než klasická prodejní smlouva. A právě to potenciální investor potřebuje. Rezidence je považována za útočiště, a proto je schopnost změnit ji podle vašich potřeb základní. Jak struktura, tak i místo.

Pokud je to však perspektiva, do které většina zákazníků spadne, nesmíme zapomenout na nezbytné výjimky. Paradoxně se ze stejného důvodu mohl podíl na trhu rozhodnout pro kupní a prodejní smlouvy. Nákup je považován za pevný bod, jistotu.
Ale mezi těmito dvěma sektory se krize jeví blíže k trhu nákupu a prodeje.

Po pochopení, že prodejní smlouvy budou nejvíce zasaženy, přejdeme k nebytovým. Inteligentní práce představuje v mnoha zemích skutečnou revoluci.
Mnoho společností přestěhovalo část svých kanceláří do domovů jednotlivců. Očekává se však, že z organizačního i především finančního hlediska bude toto nové pracovní uspořádání zcela absorbováno. Kancelářský sektor proto také zažije významný kolaps. Jediným řešením, které lze zvážit k nápravě této krize, je přepracování pracovního nebo spolupracujícího prostředí. Víme však, že není tak snadné přejít od teorie k praxi.

Zdálo by se, že by byl zasažen i maloobchodní sektor. Většina komerčních aktivit posílí systém elektronického obchodování a téměř opustí místa, kde je možné koupit fyzicky.

 Doufáme, že tyto prognózy mohou být narušeny co nejrychlejším překonáním krize a doprovázeny revolucí v oblasti nemovitostí!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB