Kalifornie: když nemovitost zčervená

Přímo z nádherné Kalifornie dostaneme celou růžovou novinku. Nemovitost zaměřená na sociální, zejména na ženy. Inovativní iniciativa a zároveň schopná pomoci segmentu populace, který se nachází v extrémních obtížích. Pojďme se tedy podívat, z čeho tento projekt, do kterého byla zapojena organizace Nová ekonomika pro ženy (NEW), sestává.

Zaprvé, jak je projekt vytvořen a komu je určen? Začněme od toho a podrobně analyzujeme tuto mimořádnou myšlenku. NOVINKA je organizace, která si klade za cíl konkrétně pomoci ženám v obtížích a umožnit jim mít střechu, kde budou žít. Ve světě, kde cena života roste stále více a kde je genderový rozdíl stále podtržen, je tedy nutné takové asociace jednat.

Projekt proto objevil osm nádherných a super efektivních domů v Canoga Park v Kalifornii. Spojení mezi nemovitostmi a sociální nouzovou situací, které také zahrnuje udržitelnost a energetickou účinnost.
Jeden ze spolumajitelů společnosti, který se o tuto iniciativu postaral, vysvětlil, jak největší výzvou nebylo tolik vytvořit ubytování, ale umožnit ženám, které by ho obsadily, aby si užily veškeré pohodlí.
Mluvíme o referenční skupině, která žije ve stavu absolutní chudoby, často s dětmi.

Ale jak je těchto osm domů, tak revolučních, strukturovaných?
Použité barvy jsou většinou čiré, což umožňuje vstup a šíření co nejvíce světla uvnitř domu. Na druhé straně nábytek kontrastuje s bělostí stěny, aby poskytoval větší vizuální dojem. Parketové podlahy i ostatní použité materiály evokují koncept udržitelnosti. Nejznečištěnější materiály, které se často používají z ekonomických důvodů, nebyly v projektu uvažovány od začátku. Jasný znak silné orientace na zelenou stavební ekonomiku.
Každý detail byl pečlivě vybrán a nenechal nic náhodě.

Celkově má osm domů podobnou strukturu a vybavení, aby bylo možné amortizovat (částečně) stavební náklady. A ne několik společností ve stavebnictví, ale také v oblasti interiérů a designu, se rozhodlo přispět k tomuto projektu. Stručně řečeno, jasný příklad toho, jak i v oblasti nemovitostí existují skutečně příkladné iniciativy, které lze konkretizovat díky spolupráci všech.

Projekt však v těchto osmi domech nekončí. Cílem je vytvořit skutečný nový segment v oblasti nemovitostí, věnovaný přesně těm nejslabším segmentům, aniž by zapomněl na technologický pokrok a udržitelnost. Ta samozřejmě klesala jak na environmentální, tak na ekonomické úrovni, ale také a především společensky!

Co můžeme říci, doufáme, že se tento projekt může rozšířit i za hranice Kalifornie!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB