Polsko: vůdce evropských nemovitostí

Jak jste si všimli, v posledních několika dnech jsme se rozhodli zaměřit hlavně na problém Coronavirus. To trápí svět a samozřejmě také mění trh s nemovitostmi. Dnes však náš mini sloupec bude mluvit o něčem jiném. Ve skutečnosti se zaměříme na konkrétní trh s nemovitostmi, kterému se podařilo objevit na středoevropském trhu. S celkovou investicí téměř 8 miliard EUR je Polsko lídrem středoevropských nemovitostí. Jak? Chcete-li se dozvědět více, stačí si přečíst několik řádků!

Země dokáže odolat obecným otřesům způsobeným Covidem-19. Proč? Polsko se vyznačuje výherním mixem. Nejprve jako výhodu identifikujeme strategické postavení. Central. Díky tomu představuje základní prvek ve světě logistiky a zejména průmyslových skladů. Ale to není všechno.

K tomu, aby bylo Polsko tak silné, přispívají také různé makroekonomické ukazatele. Mimořádně stabilní, zaručují zemi ve střednědobém výhledu vynikající kvalitu života, skvělou dostupnost pracovních sil (které obvykle nacházejí zaměstnání i na vysokých úrovních) a relativně nízké životní náklady. A to se již zdá být hlavně platným důvodem, který přitahuje investice v Polsku odkudkoli. I mimo Evropu.

Ale pojďme k jádru zvláštností, díky nimž je Polsko lídrem v oblasti nemovitostí. Analýza výše uvedeného odvětví je expandujícím trhem. Trh, na kterém kapitálové toky zaručují stálou potřebu nemovitostí. Pro kanceláře, ale také pro rezidenční trh. S tak vyhledávanými charakteristikami, jako jsou ty, které jsme popsali výše, je vzácné, že v tak kritické situaci, jakou zažíváme, takový trh nepřitahuje pozornost.
Ale víte. Vzhledem k tomu, že je třeba vše převést na „inteligentní“, dokonce i pracovat, nelze vyloučit možnost, že by mohlo dojít i k dopadům na polské nemovitosti.

Ale prozatím jsou indexy jasné. Dobrá hodnota za peníze, a to i na trhu s nemovitostmi, je ústředním prvkem, který stále více tlačí Polsko nad jinými evropskými zeměmi, které soutěží v oblasti nemovitostí.

Nejoblíbenějším trhem je varšavský trh od roku 2000. Transakce již začátkem roku 2020 dosáhly 1,4 miliardy eur.

Vše se dělí jak na trhu s bydlením, tak také v kancelářích.
Závěrem tedy platí, že pokud bude riskantní vypracovat prognózy nyní ve střednědobém výhledu, pamatujte, že i přes kritické období se Polsko dokonale brání před touto velmi složitou ekonomickou a zdravotní dynamikou.

Chcete-li se dozvědět více, zveme vás jako vždy, abyste zůstali aktuální na našem portálu Realigro, kde najdete všechny nejnovější zprávy ze světového realitního trhu.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB