Anomálie Finska

I ty nejsilnější národy vykazují známky úbytku v období, jako je ten současný. Dnes budeme analyzovat anomální situaci ve Finsku. Anomální z dobře definovaného důvodu: nejistota vyplývající z pandemické nouze, která vedla ke změně křivky národního trhu s nemovitostmi. Atraktivita nemovitostí proto zůstává silná, ale ne na všech úrovních. Pokud tedy chcete v těchto chladných zimních dnech zjistit, co se děje ve světě cihel, tento průvodce je pro vás! Pokud jste tedy připraveni, můžeme zahájit tuto malou novinku zaměřenou na fenomén Finska!

Předpokládáme, že ve Finsku byly vždy změny zahraničního trhu cizí. Posílena rigidní vládou a legislativou, která je málo náchylná ke změnám, byla vždy konfigurována jako samostatná ekonomická moc. Není náhodou, že jsme ve společnosti Realigro považovali za vhodné zabývat se finským případem. Co se děje v době světových nepokojů? Zdá se, že ve Finsku se atraktivita realitního trhu nezměnila. Účinek, díky němuž jsou odborníci v oboru ohromeni, je následující. Zdá se, že objemy transakcí jsou podobné obdobím před pandemií. S konkrétním nárůstem podpisu kupních a prodejních smluv na luxusní nemovitosti. Pokles, pokud jde o investice do nemovitostí, souvisí výhradně a výlučně se standardnějšími nemovitostmi, se stále nižšími cenami v jiných zemích a stacionárními v chladném Finsku.

I v tomto případě se tedy zdá, že se dotyčná země dobře brání proti Covidově mimořádné události, nebo alespoň v našem výzkumném sektoru.
Vyhlídky do budoucna nejsou tak nejisté, vezmeme-li v úvahu současnou poměrně neutrální situaci vůči zbytku světa. Předpokládá se a očekává se neustálý, i když zpomalený nárůst zájmu o luxusní nemovitosti. A následný nárůst, mnohem pozvolnější, pokud jde o nákup a prodej, pokud jde o středně nízké úrovně. A nájemné? Dobrá otázka! Abychom odpověděli na tuto otázku, musíme udělat krok zpět a analyzovat finské pozadí. Na kulturní úrovni je Finsko konfigurováno jako moderní národ, ale málo nakloněné uzavírání leasingů.

Je to z jednoduchého důvodu: v této zemi je velmi málo cizinců, takže většina lidí, kteří v této zemi žijí, si kromě vysokých finančních zdrojů může dovolit střechu nad hlavou. Jednoduše řečeno, životní náklady ve Finsku jsou opravdu vysoké a je také docela obtížné projít složitou byrokracií, která stojí za žádostí o občanství. Stručně řečeno, taková reakce nebyla tak neočekávaná! Takže pokud jste i vy byli ohromeni čtením této zprávy, vězte, že jsme připraveni vás překvapit novými a zajímavými sloupci. Vždy zde každý den a na našem oficiálním blogu! Tajemství nemovitostí, novinky z oboru a nové módy, vždy jen na jedno kliknutí!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB