Exodus v Londýně: to se právě děje

Víte, Londýn nikdy nebyl levný. Nikdy jsme si ale nemysleli, že musíme mluvit o skutečném exodu, které toto město zažívá. Účinky pandemické mimořádné události byly důležité. A dokonce ani teď, když se zdá, že uprostřed tohoto chaosu vidíme nějaké světlo, se situace nezměnila. Údaje mluví samy za sebe: většina občanů chce opustit své domovy a hledat mnohem levnější ubytování. Možná ještě větší. Stačí říci, že podle statistických průzkumů se 13% inteligentních pracujících pracovníků již rozhodlo přestěhovat do okrajových oblastí.

Důvodem je, že většina společností chce na dálku udržovat tento typ alternativního podnikového uspořádání, aby ušetřila na fixních nákladech. Kritický prvek však není jen pro ty, kteří jsou nuceni odejít. Kolaps plateb je také ten, který hlásili majitelé nájemních nemovitostí, kteří zase viděli pokles úrokové křivky. Jinými slovy, spolubydlící krásného Londýna zmizí a hrnou se do výhodnějších sousedních oblastí. Mělo by se také pamatovat na to, že když mluvíme o velké metropoli, jako je Londýn, musí být rozdělena do makropolitických oblastí. Například jihovýchodní Londýn znovu zažívá velmi vážnou druhou vlnu od Covid-19, a proto i přes první očkování, která již proběhla, byla zavedena a oznámena nová omezení. Ale nejen. Ve městě, kde je sdílení pokojů populární, se téměř polovina nájemců rozhodla navždy opustit hlavní město Londýna. Důvody jsou v zásadě dva: první, nadměrné životní náklady, druhý, blokování výukových aktivit za přítomnosti, a tedy nutnost nezůstávat na místě a sledovat lekce.
Další zohledňovanou kategorií jsou zahraniční pracovníci, kteří nedávno učinili tento krok, aby se stali plnohodnotnými občany Londýna. Mnozí z nich, kteří nebyli schopni najít trvalé zaměstnání, byli nuceni opustit svůj sen o realokaci do zahraničí. Čísla?

Asi 49% cizinců, kteří nedávno přijeli do této země, muselo změnit směr. Kvůli těmto okolnostem navíc Londýn ztrácí své kouzlo i pro ty nejbohatší. Právě proto, že je méně populární než před několika lety. Lze tedy vyloučit nové zvýšení nájemného. Existují dvě hypotézy. První se týká rychlého a okamžitého snížení cen. Druhým je stažení mnoha reklam z různých portálů, aby se zabránilo devalvaci samotné nemovitosti. Předpokládá se tedy celková změna v londýnské a britské ekonomice, a to i kvůli brexitovému efektu. Budou však tyto změny dostatečné k tomu, aby znovu získaly proslulost minulosti? Chcete-li to zjistit, zůstaňte denně informováni na našem portálu. Četné zprávy o realitním světě každý den, a to i v tomto období silné pandemické krize. Vždy nás najdete zde, vždy s Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB