Slané předpovědi: mezinárodní cenová mapa

V období velké nejistoty je nutné mít pevné stránky. I v oblasti nemovitostí. V dnešním sloupci se pokusíme vytvořit jakési zmapování toho, jaká bude světová situace v panoramatu luxusních nemovitostí. Opakovaně jsme uvedli, že tento segment obvykle zůstává nezměněn.

Protože poptávka po jakémkoli „prvotřídním“ produktu nepodléhá změnám, ale zůstává konstantní. V roce 2020 však bylo poznamenáno, že během pandemické nouze nebyl ani tento sektor z krize vyňat. Proto se dnes pokusíme pochopit, jaké jsou vyhlídky v segmentu luxusních cihel.
Takže pokud jste připraveni a vyzbrojeni perem a papírem, pojďme začít!

Celá naše analýza je založena na velmi specifickém indexu, který sestavil Savills: World Cities Prime Residential Index. Tento ukazatel byl použit k definování cenových trendů 30 mezinárodních měst, o nichž se ví, že jsou reprezentativní pro silnou ekonomiku a poměrně solidní sociální strukturu. Zdá se, že optimistická stezka se konečně objeví v prvních měsících roku 2021, což povede k ne tak nepřiměřenému nárůstu cen luxusních nemovitostí. Než provedeme podrobnou analýzu měst, nezapomeňme, že růst nebo pokles cen není vždy synonymem krize. Ve skutečnosti často zvýšení tržní hodnoty symbolizuje hospodářské oživení, protože nemovitost bude ve skutečnosti uznána za hodnou této hodnoty. A proto s cenou konzistentní se zbytkem trhu. Když se vrátíme k našemu sloupci, analytici očekávají zvýšení cen o 1,6% v luxusu. Pojďme se ale společně podívat, jak se budou různá města na světě lišit.

Největší tempo růstu bude táhnout Soul, Berlín a Sydney. Tři zcela odlišné skutečnosti, ale s jedním společným číslem: o 6,8% více než v roce 2020! Což podle odborníků znamená rychlejší oživení, pokud jde o investice do luxusu.
Objevuje se však také čínský Guangzhou. Analytici od této reality očekávají hodně, vzhledem k obrovskému urbanizačnímu procesu, který byl zahájen již v roce 2019, díky němuž je v očích potenciálních investorů stále atraktivnější. Ale nejen. Síla, která umožní vzletu v Kantonu, je také blízkost Shenzenu, který je konfigurován jako třetí největší ekonomika v Číně!

Není to druhořadý význam, město Miami a podobně. Města, která nabízejí úchvatné přírodní krajiny, a která si z tohoto důvodu mohou dovolit nafouknout ceny svých nabídek na trhu. Opět pro silnou psychologickou potřebu investovat do prostředí, které je nejen luxusní, ale také externě prostorné. V neposlední řadě je seznam metropolí se stabilními nebo dokonce klesajícími cenami v oblasti luxusu nemovitostí. Za zmínku stojí Milán a Řím pro Itálii, Madrid, Barcelona, Lisabon, New York a Hong Kong. Není vyloučeno, že tento pokles cen může být také pozitivní pro rychlé hospodářské oživení. Na jistotu si ale počkáme několik měsíců. Do té doby nás sledujte!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB